DRŽAVNO PRVENSTVO v JUDU za mladince in mladinke U21

Lendava, 3. 3. 2024

Udeležila sem se državnega prvenstva za mladince, ki je letos potekalo v Lendavi. Na prvenstvo sem odšla dobro pripravljena, v želji za dobrimi borbami. Z rezultatom se nisem obremenjevala, saj so to starejši tekmovalci z več izkušnjami.

Po prihodu v Lendavo smo imeli tehtanje in pa seveda kot vedno ogrevanje, stopnjevanje tempa, pridobivanje občutkov,…

Sledilo je čakanje na prvo borbo. Žreb mi je določil pool D. Sledila je prva borba proti tekmovalki iz Ljutomera. V 25. sekundi sem izvedla met za Wazaari, sledil pa je še končni prijem za Osaekomi.

V drugi borbi sem se srečala s tekmovalko iz Šiške. Borba je trajala dolgo. Nekako sem imela borbo pod kontrolo, nedejavnost nasprotnice je sodnik kaznoval z dvema kaznima. Po 3 minutah in 51 sekundah pa sem izvedla met za Ippon in zaključila dvoboj.

Sledil je polfinalni dvoboj, proti tekmovalki iz kluba Sankaku. Dvoboj je trajal kar 7 minut in 25 sekund. Končal se je po 3. kazni nasprotnici, ki jih je prejela zaradi neaktivnosti.

V finalni borbi mi je nasproti stala odlična borka prav tako iz kluba Sankaku. Le-ta je bila premočna nasprotnica in po minuti in 57 sekundah sem morala priznati njeno premoč. Seveda sem bila na začetku jezna in razočarana zaradi poraza. Ko pa se je glava ohladila sem se začela zavedati rezultata, ki sem ga dosegla.

Osvojeno 2. mesto na DP mladincev/mladink je seveda izjemen uspeh.