Mednarodni judo pokal Nika Vrabla 2023

Za nami je še zadnje tekmovanje v letu 2023, s tem pa se tudi poslavljam od mlajših kadetinj kjer sem tekmovala zadnji 2 leti in se selim med kadetinje (U18). Sicer sem tudi v tej starostni kategoriji letos že veliko nastopala.

Seveda vsak zaključek pomeni tudi nov začetek. In tako se za mene začenja novo obdobje, zrelejše in še na višjem nivoju. Vsekakor se veselim vsega kar prinaša ta nova starostna skupina.

Na tekmo smo se odpravili ob 6h zjutraj izpred našega kluba za Bežigradom. Tokrat smo se peljali z avtobusom saj je bilo z nami veliko mlajših tekmovalce iz starostnih skupin U12 in U14. Tudi njih je zabavno pogledati in se jim nasmejati, se spomniti nazaj svojih let, ko smo odhajali na tekmovanja.

Po prihodu v Ljudski vrt, smo najprej opravili s tehtanjem, sledilo je ogrevanje in pa pričetek tekmovanja. Na vrsti so bili najprej tekmovalci v kategoriji U14, zato smo se malce načakali. Po 2 urah pa je bila na vrsti moja kategorija. Na tekmi smo bile v kategoriji 3 tekmovalke. Tako da so sledile tekme vsaka z vsako. Prvi dvoboj sem zmagala po osvojenem waza ariju in pa kasnejši tretji kazni nasprotnice. Dvoboj sem izkoristila za preizkušanje novih tehnik. Drugi dvoboj pa sem v 14. sekundi vrgla za Waza ari, zaključila pa z Iponom v 27. sekundi dvoboja.

Z dvoboji sem bila zadovoljna, seveda pa je za izboljšave še veliko prostora.

Lepo je zaključiti leto in starostno kategorijo z zmago in osvojeno zlato medaljo.