Mednarodni judo turnir Koroška open 2023 U16 in U18

Pretekli vikend, 21. 10. in 22. 10. sem se v Slovenj Gradcu udeležila zelo močnega mednarodnega turnirja Koroška open 2023, ki velja za enega močnejših v Sloveniji. V dveh tekmovalnih dneh je na turnirju sodelovalo 520 tekmovalcev iz 72 klubov iz 20 držav ter kar nekaj reprezentanc v 3 starostnih kategorijah.

V soboto sem tekmovala v U16 starostni kategoriji. Žal sem prvo borbo izgubila. Po dolgem čakanju sem nastopila v repesažu, kje sem premagala tekmovalko v 1. krogu, v drugem pa žal ponovno izgubila in tako zaključila tekmovanje v 2. krogu repesaža. Ta dan, je moje telo enostavno hotelo nekaj drugega kot glava, bilo je popolnoma prazno in izmučeno.

Sledila je hitra regeneracija telesa. Pazljivo izbrana prehrana, počitek in pa predvsem pogovor sama s seboj.

V nedeljo sem se zbudila z boljšo energijo, sicer še utrujena, vendar vseeno je regeneracija nekako obrodila sadove. Čakala me je tekma v starostni kategoriji U18, kjer je nastopilo vrsto odličnih tekmovalk. Po odličnih borbah sem zmagala svojo skupino in se tako uvrstila v finalni blok tekmovanja kjer smo ostale 4 najboljše. Čakanje na finalni blok je bilo zelo dolgo kar je ponovno načelo mojo energijo. Žal sem potem polfinalno borbo izgubila. Čakala me je borba za tretje mesto z zmagovalko repesaža, kjer pa sem prav tako izgubila in na koncu osvojila 5. mesto.

Seveda z rezultatom samim nisem bila najbolj zadovoljna, zadovoljna pa sem bila z dejstvom, da sem bila sposobna svoje telo v 12 urah vrniti na nivo, kjer sem bila zopet konkurenčna in se borila za odličja z najboljšimi.