Mednarodni judo turnir NAGAOKA 2023 U18

Za menoj je še en uspešen nastop med starejšo konkurenco U18. Tokrat je turnir potekal v mojem domačem mestu Ljubljani. Seveda so nastopi v domačem kraju vedno nekaj posebnega. Tudi na tekmi te spremlja kdo, ki se na bolj oddaljene tekme ne odpravi.

Tehtanje smo opravili že v soboto zvečer, kar je dobro delo tudi mojemu želodčku, saj se po prestani vagi lahko malce sprostiš in poješ kak grižljaj več. 🙂

Na nedeljsko tekmo sem prišla ob 8:30, sledilo je ogrevanje in priprava na tekmovanje, ki se je pričelo ob 10. uri. Naša težnostna kategorija je bila danes na vrsti kar hitro, kar pomeni, da se izognemo dolgemu čakanju na prvo borbo. Žreb mi je srečno določil, da sem v prvem dvoboju bila prosta. Sledila je borba z izkušeno Italijanko, eno izmed dvojčic. Dvoboj je bil zelo aktiven, poizkušala sem tako jaz kot tudi ona. Po slabi minuti dvoboja je Italijanki sicer uspel met za waza-ari, vendar pa so sodniki po daljšem ogledu posnetka določili nepravilen met Italijanke, in sledila je takojšnja kazen in diskvilifikacija Italijanke.

V polfinalnem dvoboju pa sva se zopet pomerili stari znanki dvobojev zadnjih dveh let. Borba je trajala dobrih 5 minut. Ker pa je bila tekmica neaktivna oz. je izvajala nepravilne akcije je dobivala kazni. Po 5 minutah ter 11 sekundah pa je sledila 3. kazen in posledično diskvilifikacija.

V finalnem dvoboju sem se pomerila z tekmovalko z kluba Apolon. Dvoboj je bil aktiven, poln poizkusov, žal pa je tekmica izkoristila mojo edino napako. To je obrnila v svojo korist in z Iponom zaključila dvoboj.

Turnir sem tako zaključila na 2. mestu. Seveda je cilj vedno jasen, vendar sem zadovoljna tudi z osvojeno srebrno medaljo.

Za zaključek: predvsem bi popravila napako v finalni borbi. Vendar je to del športa in procesa do več izkušenj, ki jih bom potrebovala s selitvijo v višjo starostno kategorijo, ki me čaka prihodnje leto.